Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 4524863

Te koop : Woning in Poederlee € 2.750.000

 4  

ImmoFluisteraar

032 977 000

BIV : 502406

Aarschotsesteenweg 201
2500 LIER
www.immofluisteraar.be


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website

Unieke eigendom met binnenpiste (ca. 27m x 54m!) op ca. 4 ha te Poederlee

Unieke eigendom met binnenpiste (ca. 27m x 54m!) op ca. 4 ha te Poederlee

Op een mooie landelijke locatie nabij Poederlee ligt dit prachtige domein op ca. 4 ha. Het geheel bestaat uit een gerenoveerde hoeve met 4 slaapkamers, een inpandig appartement en een luxueuze paardenaccommodatie bestaande uit een binnenpiste (ca. 27m x 54m!), 17 boxen, poets- en wasplaatsen, zadelkamers en solarium. Tevens is er nog een buitenpiste van 20m x 60m, een longeerpiste en een overdekte stapmolen voor 8 paarden. De verschillende weides zijn rondom de eigendom gelegen en met hout omheind (De Sutter).
De eigendom is centraal gelegen en goed bereikbaar zowel via de E313 en de E34.

Het woongedeelte is voorzien van alle hedendaags comfort en beschikt over mooie leefruimtes die afgewerkt zijn met duurzame materialen. De verbouwing van de hoeve is een realisatie project van Vlassak Verhulst.
Het woonhuis is ingedeeld als volgt: Op het gelijkvloers is er een centrale inkomhal, een ruime en gezellige woonkamer met opkamer en bibliotheek, een volledig geïnstalleerde leefkeuken met aanpalend een gezellige eetkamer met open haard. Via de keuken is er toegang tot de twee woonkamer met bar en kantoorruimte. Hier is er een aparte toegang.
Op de eerste verdieping zijn er 4 ruime slaapkamers en 4 badkamers. De masterbedroom beschikt over een eigen dubbele dressing en grote badkamer met dubbele lavabo, ligbad en douche.

De terrassen rondom de woning geven een schitterend uitzicht op de tuin en weides rondom de hoeve. Naast de hoeve is er een verwarmd zwembad.

Aan de andere kant van de binnenkoer staat nog een grote schuur met o.a.: 3 garages met automatische poorten, een fietsenstalling , extra toilet en werkplaats met daarboven een zolder. Boven de garages is er nog een inpandig appartement met keuken, woonkamer , slaapkamer en badkamer.

Paardenaccommodatie:
De uitermate lichte binnenpiste met Agterbergh bodem meet ca. 27m x 54m. Langs de piste zijn er 7 stallen. Alle stallen hebben automatische drinkbakken. Verder is er nog een poets- en wasplaats, solarium en zadelkamer. Vanuit het VIP lokaal is er een prachtige panorama zicht op de binnenpiste en de stallen. Tevens is er nog plaats voor een vrachtwagen binnen te zetten.

Achter de binnenpiste ligt de buitenpiste van ca. 20m x 60m, tevens met Agterbergh bodem en daarlangs staat er nog een overdekte stapmolen voor 8 paarden. Aan de andere kant van de binnenpiste is er nog een longeerpiste met hout omheind(diameter 18m).

Het tweede stalgebouw ligt achter de hoeve en beschikt over 10 stallen, een poets-, wasplaats en zadelkamer. Hierboven is er nog een hooizolder.

De weides liggen rondom de eigendom en zijn omheind met De Sutter en beschikken over automatische drinkbakken en verschillende schuilstallen.

Prachtige eigendom, ideaal voor wie (semi-) professioneel met paarden bezig is.BIJZONDERHEDEN:

- Agterbergh binnenpiste (ca. 27m x 54m)
- Agterbergh buitenpiste (60m x20m)
- longeerpiste (diameter 18m)
- omheiningen van De Sutter
- totaal 17 ruime boxen
- solarium
- 3 wasplaatsen
- verschillende schuilstallen
- paddocks en weides
- voldoende parkeergelegenheid
- garage voor auto’ s en plaats voor vrachtwagen

Adres: Poederlee
Referentie: IF-2443
Vraagprijs: € 2 750 000
Type: Woning
Beschikbaar vanaf: Bij akte
Ligging: Vrij uitzicht, Landelijk, Aan rustige weg, Open ligging
Perceeloppervlakte: 40 000 m²
Algemene staat: LuxuryFinish
Slaapkamers: 4
Badkamers: 4
Woonkamer: Ja

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be