Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 5387601

Te koop : Woning in Meeuwen-Gruitrode € 419.000

 4  420 m²  

Swevers Vastgoed

011 255 155

BIV : 502259

Koolmijnlaan 38
3550 HEUSDEN-ZOLDER
www.swevers.be


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website

La bella vita in Meeuwen-Gruitrode

Nu minder schrijfgeld dankzij nieuwe wetgeving: 7% op de gezinswoning. Voor uitgebreide info, surf naar www.SWEVERS.be! - Stijlvolle luxe in een landelijke omgeving. Dat vind je hier in de Dampstraat op nummer 4. Modern gebouwd, een luxueuze afwerking en een lichtinval om u tegen te zeggen. Dat zie je meteen. In 2010 bouwden de huidige eigenaars deze schitterende villa. De woning heeft vier slaapkamers, geniet van behoorlijk wat ruimte en heeft prachtige, grote ramen. Bovendien ligt deze villa slechts vijfhonderd meter van het centrum. Ondertussen geniet je hier van een landelijke ligging (helemaal ontspannen van het uitzicht).

De inkomhal is indrukwekkend en zet de toon. De openheid, het licht en de ruimte komen je hier alvast tegemoet. Links, loop je via een glazen deur de woonkamer binnen. De ramen bezorgen je van ’s morgens tot ’s avonds een fantastische lichtinval. De leefruimte is maar liefst 55 m2 groot. Plaats genoeg voor eetkamer en salon. Een warme kachel zorgt voor een gezellig sfeertje. De keuken is een droom. Prachtig modern, volledig uitgerust en met een groot keukeneiland centraal. Vaatwasser, oven, inductievuur, microgolf, alles is knap ingebouwd. Hier zal je graag koken! De keuken ligt aan de achterkant van de woning en kijkt uit op de tuin. Een groot schuifraam geeft uit op het terras. Verder vind je op de benedenverdieping een kamer van 14 m2 die je kan gebruiken als bureau of slaapkamer. Naast deze slaapkamer heb je een badkamer met moderne inloopdouche en wasruimte. De inpandige garage vind je aan de rechterkant van de woning. Zo staat je auto altijd achter slot en grendel. De tuin van de woning is zeer verzorgd en 180 m2 groot. Je geniet hier van een zuidwestelijke oriëntatie zodat je na het werken optimaal geniet van de zon!

Op de bovenverdieping heb je enorm veel ruimte. De centrale hal loopt door van beneden tot boven, waardoor je geniet van een prachtig uitzicht. Je vindt hier drie slaapkamers met een geweldige oppervlakte van respectievelijk 24,5 m2; 27 m2 en 28 m2. De master bedroom heeft een eigen dressing en toegang tot een balkon van 20 m2. De badkamer bereik je via de centrale hal of via de master bedroom. De aansluitingen liggen voor je klaar, je kan deze verder naar eigen goesting inrichten.

Je beschikt hier over de voordelen van een recent gebouwde woning: zeer goede isolatie, prachtig raamwerk (alles origineel geplaatst in 2010) en een gemetste kelder. Deze nette kelder is maar liefst 134 m2 groot. Ideaal als werk-, opberg- en voorraadruimte.

Even de troeven op een rijtje: twee badkamers, vier slaapkamers, een zuidwestelijke tuin, een landelijke ligging, open leefruimte en zalig uitzicht. Begint het al te kriebelen? Laat deze kans je niet voorbijgaan: aarzel niet, kom zeker eens kijken en stel je vragen. Wij helpen je maar al te graag verder! Bel vandaag nog voor een afspraak: tel. 011 255 155.

Adres: Dampstraat 4
3670 Meeuwen-Gruitrode
Referentie: 1332
Vraagprijs: € 419 000
Type: Woning
Beschikbaar vanaf: In overleg
Ligging: Landelijk
Perceeloppervlakte: 677 m²
Perceelbreedte: 30,00 m
Perceeldiepte: 48,00 m
Bebouwde opp.: 151 m²
Bewoonbare opp.: 420 m²
Type constructie: Traditioneel
Bouwjaar: 2010
Gevelbreedte: 13,88 m
Bouwlagen: 3
Algemene staat: LuxuryFinish
Kamers: 12
Slaapkamers: 4
Badkamers: 2
WC: 3
Bureau: Ja
Woonkamer: 55 m²
Keuken: 26 m²
Berging: 6 m²
Terras: 16 m²
Tuin: 180 m²
Tuin Breedte: 8,00 m
Tuin Diepte: 25,00 m
Tuin Oriëntatie: Zuid-West
Tuin Kwaliteit: Verzorgd
Garage: 1 - 1
Garage Oppervlakte: 30 m²
Garage Types: Inpandig
Parking: 5
Winkel: Ja - op 1000 m tot 1500 m
School: Ja - op 1000 m tot 1500 m
Snelweg: Ja - op 4000 m tot 5000 m
Bank: Ja - op 1000 m tot 1500 m
Ontspanning: Ja - op 1000 m tot 1500 m
Restaurant: Ja - op 1000 m tot 1500 m
Raamwerk: Draai-/kiepramen, Aluminium;
Dak: Zadeldak
Beglazing: Dubbel;
Verwarming: Stookolie;
Isolatie: Volledig geïsoleerd;

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be