Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 5540669

Te koop : Woning in Halen € 375.000

 6  330 m²  

Immo Diest bvba

013/ 31 25 22

Hasseltsestraat 17
3290 DIEST
www.venvimmo.be

Immo Diest: U bent meteen verkocht!


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website.

Stadsvilla met parking en tuin

Bijzondere stadsvilla met een ziel, en een rijk verleden *... Dit is steeds een ondernemerswoning geweest, en met reden ! over de historiek: (') Firmin Adolf Jacobs werd in 1870 geboren te Nieuwrode. Na zijn studies vestigde hij zich in 1896 te Halen als apotheker. Omdat het beroep van apotheker toen niet veel opbracht begon hij een kleine brouwerij. De brouwzaal hiervan bevond zich op de plaats waar nu deze stadsvilla staat. Tafelbieren, blonde bieren en ook het donkere bier "Duc" kenden een gretige afname. In een latere faze, en tot het einde van de tweede wereldoorlog, hield hij ook depot aan voor de brouwerij Haacht. Omdat hij een man van de wereld was en heel wat contacten opbouwde, waagde hij zich in 1921 aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn eigen lijst behaalde de meeste stemmen en zo kon hij het in 1921 tot burgemeester van Halen schoppen. Na de wereldoorlog werd de brouwerij ontmanteld. Op Firmin Jacobslaan 6 bouwde Tony Van Lindt, kleinzoon van Firmin en advocaat, in 1959 een huis bovenop de kelders van de brouwerij. Hij verhuisde in de jaren '70 naar Tongeren en verkocht zijn huis aan een gereputeerd accountant waarvan de echtgenote ook actief was in de modebranche. In deze woning werd lange tijd een betere kledingzaak gerund, zoals de Halenaren zich zullen herinneren. De indeling en uitstraling van dit pand lenen zich bijzonder goed voor vrijberoepers (dokters, advokaten, gerechtsdeurwaarders, ..) of eenvoudigweg voor gemengd gebruik wonen-werken, met parkeergelegenheid; deels in het groen; en vlakbij een kleinschalige stadskern met alle faciliteiten ! Over de indeling: Aan de voorzijde kijken de charmante leefruimte, de prachtige inkomhal en twee grote kamers uit op de groene oevers van de Velpe. Het niveauverschil van de kamers aan de voorzijde schept praktische mogelijkheden voor een wachtzaal of ontvangstruimte met een 26m² grote achterliggende praktijkruimte die uitkijkt op de tuin achteraan. En een tweede, op niveau +0,5 liggende, zonnige, zeer aangename ruimte boven de wachtzaal. Indien gewenst kan u de spatieuse en aangename leefruimte benutten voor burelen. Vanuit de centraal gelegen grote, nu ietwat oudere doch zeer compleet ingerichte leefkeuken kan je alle richtingen op. Voorbij de zithoek achteraan in de keuken heb je toegang tot een mini-veranda waar je een wintertuintje zou kunnen houden. In de berging naast de keuken heb je ook een aparte toilet ruimte en deur naar het kelderniveau. Op het verdiep beschik je over een ca. 26m² grote ruimte met grote aanpalende ruimte bruikbaar als bibliotheek, dressing, fitness of Spa-ruimte (sauna,..).. Een gestripe badkamer ruimte met aansluiting voor toilet. Verder een éénpersoons slaapkamer en een ruime tweepersoons slaapkamer met rijkelijke lichtinval en zicht op de tuin. De zolder bereik je via een luik met uitklapbare ladder. Deze stadsvilla met tuin achterin ligt zeer mobiel, op ca 3 km of 5 min.rijden van de oprit tot de E314 te Halen.

Adres: Firmin Jacobslaan 6
3545 Halen
Referentie: spir7187
Vraagprijs: € 375 000
Type: Woning
Perceeloppervlakte: 661 m²
Bewoonbare opp.: 330 m²
Bouwjaar: 1959
Bouwlagen: 3
Slaapkamers: 6
Tuin: Ja
Garage: 0

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be