Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 5653133

Te koop : Woning in Bree € 259.500

 3  180 m²  

Immobiliën Johan Telen BVBA

089/86.61.68

BIV : 203930

Spilstraat 2
3680 Neeroeteren
www.johantelen.be


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website

Volledig gerenoveerde gezinswoning op een perceel van 8a97ca gelegen in een rustige omgeving op een steenworp van het centrum van Bree!

Deze volledig gerenoveerde gezinswoning op een perceel van 8a97ca is gelegen in een rustige omgeving op een steenworp van het centrum van Bree! De woning werd in 2007 volledig gerenoveerd en uitgebreid met een mooie, ruime achterbouw.

Indeling:

Gelijkvloers:
We komen binnen via een stijlvolle voordeur die leidt naar de inkomhal. De inkomhal is net als de rest van de gelijkvloerse verdieping voorzien van een fraaie donkere tegelvloer en leidt naar de ruime leefruimte en open keuken van in totaal ca. 75 vierkante meter. Het eerste gedeelte van deze open leefruimte ( 24m²) kan perfect dienst doen als eetkamer. Vanuit dit gedeelte is er een mooi contact met de zithoek van 28 vierkante meter die zich net als de keuken volledig in het nieuwe bijgebouw bevindt. De zithoek heeft via grote raampartijen aan de achterkant enerzijds contact met de achtertuin, anderzijds kijkt men vanuit deze zithoek uit op de mooie, volledig geïnstalleerde keuken van ca24m². De keuken is voorzien van stijlvolle, greeploze kasten en softclose lades waarin zowel frigo als combi-oven mooi in verwerkt werden. Er is een mooi keukeneiland met een inductie fornuis, een afzuigkap, een spoelbak en een ingebouwde vaatwasmachine. Aansluitend aan deze keuken is er een handige berging/ voorraadruimte waar ook aansluitingen voor wasmachine en droogkast werden voorzien. Verder is er op het gelijkvloers een mooie bureelruimte van 9m² die ook gebruikt kan worden als 3de slaapkamer. Er is een mooie volledig geïnstalleerde badkamer voorzien van een inloopdouche, een hoekbad en een badmeubel met ingebouwde wastafel. Tenslotte is er een aparte wc.

Verdieping:
Via de houten trap in de inkomhal komen we op de nachthal op de eerste verdieping, deze nachthal is net zoals de volledige eerste verdieping voorzien van een lichte, stijlvolle laminaatvloer. Op de eerste verdieping vinden we 2 ruime slaapkamers terug. Verder is er een kamer die voorzien werd van een grote inbouwkast, deze kamer kan ook perfect dienst doen al kinderkamer. Tenslotte is er een tweede aparte wc.

Details:
Verwarming op elektriciteit (speciaal gunstig tarief), en pelletkachel in living.
PVC ramen, dubbele beglazing. Automatische zonnewering voorzien op ramen achterkant.
Warm water dmv elektrische boiler
Pannen dak, goten in zink
Elektriciteit volledig in orde!
Voorraadkelder onder inkomhal
Adres: Rozenlaan 17
3960 Bree
Referentie: RT/846/TK/2018
Vraagprijs: € 259 500
Type: Woning
Beschikbaar vanaf: Bij akte
Perceeloppervlakte: 897 m²
Perceelbreedte: 13,00 m
Perceeldiepte: 68,00 m
Bewoonbare opp.: 180 m²
Type constructie: Traditioneel
Bouwjaar: 1953
Renovatiejaar: 2007
Gevelbreedte: 9,50 m
Bouwlagen: 2
Kamers: 10
Slaapkamers: 3
Badkamers: 1
WC: 2
Woonkamer: 48 m²
Keuken: 23 m²
Tuin: Ja
Tuin Oriëntatie: Zuid
Garage: 2
Garage Types: Carport

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be