Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 5608479

Te koop : Villa in Itegem € 645.000

 4  

Hillewaere Heist-op-den-Berg

015/ 69.59.59

Bergstraat 109
2220 HEIST-OP-DEN-BERG
www.hillewaere.be


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website

Ruime villa met 4 slaapkamers en prachtige tuin

Deze instapklare woning op 1.720 m² is gelegen te Itegem bij Heist-op-den-Berg, dichtbij de dorpskern en vlot bereikbaar met wagen en openbaar vervoer. In deze villa kom je in de zomer meteen tot rust in de prachtig aangelegde tuin door Gruun-tuinen, maar kan je in de winter ook volop genieten aan de houthaard in de living of in de glazen veranda waar eveneens gebruik gemaakt werd van vloerverwarming. De open keuken nodigt uit tot gezellige avonden en dient werkelijk als leefruimte in deze prachtige woning.

De woning werd destijds gebouwd zodat men alle voorzieningen van slaapkamer en badkamer ook op het gelijkvloers kon hebben en dat de kinderen of andere huisgenoten op de eerste verdieping meer privacy kunnen genieten. De eerste verdieping beschikt over een kamer dewelke kan omgevormd worden tot vijfde slaapkamer of kan dienen als dressing voor de oost-gerichte, grote slaapkamer. Zowel de badkamer op het gelijkvloers als de badkamer op de verdieping zijn uitgerust met bad, douche en toilet. In heel de woning werd bijzondere aandacht gegeven aan alle materialen zoals bv. ramen en beglazing met gelaagd, hoogrendementsglas, trappen in beukenhout, dak in natuurleien, Oregon-hout schrijnwerkerij, mondgeblazen loodglas en natuursteen.

Wat ontspanning betreft grenst dit perceel aan het Provinciaal domein De Averegten waar het hele gezin kan ontspannen in het wandelbos of recreatiedomein. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken langs de Parkdichterswandeling.
Het domein heeft heel wat meer te bieden dan alleen wandelpaden. Kinderen kunnen zich uitleven in de fantasierijke speeltuin, natuurspeeltuin Hobbeldonk of de speelbossen. In het onthaalgebouw zijn er regelmatig mooie fototentoonstellingen.

Naast het comfort van een natuurdomein te hebben, grenzend aan de woning, biedt ook de eigen tuin ontspanning en rust in overvloed. Het hele terras alsook de wandelpaden werden aangelegd met Hollandse klinkers, daar de oprit werd aangelegd met een tijdloze kassei. De hele tuin is ook hond-vriendelijk ingericht en afgemaakt met een ruime ren en zonder ontsnappingsgevaar. Het ruime tuinhuis met isolerend glas is vorstvrij en beschikt ook over aansluiting van water en elektriciteit.

Gelijkvloers:
De prachtige inkomhal met karakter geeft uit op de woonkamer met houthaard en aparte, open eetplaats. Verder komen we in de eetkamer en keuken dewelke volledig geïnstalleerd is en uitgerust met alle hedendaags comfort. Langs de andere kant van de inkomhal is er ook nog een bureel/slaapkamer terug te vinden. Door de vele en grote raampartijen is dit een zeer lichtrijk huis met een goede connectie naar de tuin. De veranda is toegankelijk via zowel keuken als woonkamer, deze geeft dan weer uit op de tuin en terras om het hele jaar door te kunnen genieten. Op het gelijkvloers is de in marmer afgewerkte badkamer voorzien van een massage-bad, douche, toilet en dubbele lavabo met aansluitend een oost-gerichte slaapkamer. Verder vinden we nog een gastentoilet en een ruime garage met ingebouwde kastruimte terug. Heel het gelijkvloers is overigens voorzien met vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn 2 grote, lichtrijke slaapkamers terug te vinden en een badkamer met douche, toilet en lavabo en kan op de overloop een zithoek gecreëerd worden. Met de grote slaapkamers zijn er tal van mogelijkheden en is er voor de oostelijke slaapkamer een dressing voorzien, of kan deze dressing omgevormd worden tot 5de slaapkamer.

Kelder:
De droge kelder met 2 plaatsen is ideaal als voorraadkamer en stockage aan de ene kant en wijnopslag of speelkelder aan de andere kant.

Bijzonderheden:
- Luxueuze afwerking met hoogwaardige materialen en oog voor detail
- Ruim en onderhoudsvriendelijk perceel
- TV en telefoonaansluiting in elke ruimte

Vg - Gmo - Gvkr - Gvv - Wg
EPC 241 kWh/m²

Adres: Isschotweg 84
2222 Itegem
Referentie: 09/0075
Vraagprijs: € 645 000
Type: Villa
Beschikbaar vanaf: Bij akte
Perceeloppervlakte: 1 720 m²
Bebouwde opp.: 244 m²
Type constructie: Traditioneel
Bouwjaar: 1992
Bouwlagen: 2
Slaapkamers: 4
Badkamers: 2
Woonkamer: Ja
Keuken: Ja
Tuin: Ja
Tuin Oriëntatie: Zuid-West
Tuin Kwaliteit: Verzorgd
Garage: 1
Parking: 3
Dak: Zadeldak
Beglazing: Dubbel;
Elektriciteit: conform
Verwarming: Stookolie;
Alarm: Ja
Internet: Ja
Rolluiken: Ja

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be