Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 5244832

Te koop : Villa in Herentals € 595.000

 4  185 m²  

Hillewaere Mol

014/ 49 05 02

Graaf de Broquevillestraat 35
2400 MOL
www.hillewaere.be


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

Villa te Herentals op 2.405 m²

Prachtige villa gelegen aan de rand van het centrum in een bosrijke omgeving. De eigendom ligt op 2 percelen, waarvan het rechtse in aanmerking komt voor het bouwen van een open bebouwing. De woning is enkele jaren geleden totaal gerenoveerd met kwalitatieve materialen en biedt u een inkomhal, gastentoilet, 2 woonkamers, keuken, bijkeuken, berging, nachthal, 4 slaapkamer, 2 badkamers en kelder. Verder is er een mooi aangelegde tuin met terras, zwembad en poolhouse.

Indeling:
Gelijkvloers;
We betreden deze villa via de inkomhal met gastentoilet en open trap. Aan de rechtse zijde treffen we de woonkamer met parketvloer en houthaard. Hierlangs is er de half open keuken met werkblad in natuursteen en inbouwtoestellen (vaatwasser, gasvuur, oven, Amerikaanse frigo). Door de grote glaspartijen heeft u een prachtig zicht over de tuin en het achtergelegen bos. Verder zijn er een op de benedenverdieping een berging met maatkasten en een 2e woonkamer die ook gebruikt kan worden als bureau, hobbykamer of praktijk.

Verdieping:
Via de massief houten trap betreden we de nachthal met vide. Deze geeft u toegang tot de 4 ruime slaapkamers, waarvan de masterbedroom voorzien is van maatkasten. Hiernaast zijn er 2 badkamers, waarvan 1 met ligbad en dubbele wastafel en 1 met inloopdouche, toilet en wastafel. De verdieping is zeer kwaliteitsvol afgewerkt met natuursteen en parketvloer.

Tuin:
De mooi aangelegde tuin is volledig omheind en voorzien van zonneterras, verwarmd zwembad, eiken poolhouse en beregeningssysteem.

Bijzonderheden:
- Totaal gerenoveerd
- Verwarmd zwembad 10 x 5 (warmtepomp)
- Poolhouse
- 4 slaapkamers
- 2 badkamers
- Beregeningssysteem

Vg - Wg - Gdv - Gvkr - Gvv

EPC 186 kWh/m²

Adres: Poederleeseweg 190
2200 Herentals
Referentie: 07/0430
Vraagprijs: € 595 000
Type: Villa
Beschikbaar vanaf: Bij akte
Ligging: Aan bosrand
Perceeloppervlakte: 2 405 m²
Perceelbreedte: 35,00 m
Perceeldiepte: 65,00 m
Bewoonbare opp.: 185 m²
Type constructie: Baksteen
Bouwjaar: 1961
Renovatiejaar: 2007
Slaapkamers: 4
Badkamers: 2
WC: 2
Woonkamer: 35 m²
Keuken: 11 m²
Berging: 5 m²
Veranda: 16 m²
Terras: Ja
Tuin: Ja
Tuin Oriëntatie: Zuid-Oost
Tuin Kwaliteit: Fraai aangelegd
Winkel: Ja - op 500 m tot 1000 m
School: Ja - op 1000 m tot 1500 m
Bank: Ja - op 1000 m tot 1500 m
Ontspanning: Ja - op 500 m tot 1000 m
Restaurant: Ja - op minder dan 500 m
Raamwerk: Hardhout;
Dak: Zadeldak
Beglazing: Dubbel, Superisolerend; - geluidsisolerend
Elektriciteit: conform AREI
Verwarming: CV-ketel, Condensatieketel, Hoogrendementsketel, Aardgas; - Buderus
Alarm: Ja
Rolluiken: Ja - deels
Zwembad: Ja

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be