Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 5439177

Te koop : Landhuis in Schilde € 1.950.000

 3  

ImmoFluisteraar

032 977 000

BIV : 502406

Aarschotsesteenweg 201
2500 LIER
www.immofluisteraar.be


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website

Uniek gerestaureerde, authentieke hoeve (1750) met paardenstallen op ca. 1,7 ha te SCHILDE

Deze prachtige eigendom is gelegen aan het grootste natuur en bosgebied van Schilde en bestaat uit een gerenoveerde hoeve (2007), 2 "Héritage" bijgebouwen met stallen en een buitenpiste.
De hoeve werd in 2007 gerenoveerd en heropgebouwd met authentieke materialen. De inkomhal op antieke tegelvloer, met doorkijk naar de prachtig aangelegde tuin en het weiland, verdeelt de hoeve in 2 grote delen. Links bevindt zich de ruime living op prachtige oude eiken parketvloer met exclusieve zandsteen haard anno 1750 met aansluitend de gezellige eetkamer. Rechts van de hal bevindt zich de exclusieve woonkeuken met centraal werkblok en alle moderne apparatuur, inclusief een "Lacanche" fornuis op gas, een eetkamer met open haard op hoogte en de originele opkamer die opgedeeld is in een bibliotheek en wasplaats. Onder de opkamer bevindt zich de originele kelder.
Via trap komt men op de overloopbrug dewelke toegang geeft tot de hoofdslaapkamer met prachtige badkamer voorzien van ligbad, douche, dubbele wastafel, apart toilet en een dressing. Langs de andere zijde bevinden zich nog 2 slaapkamers en een tweede badkamer met ligbad, douche en een lavabo.
Op de gehele bovenverdieping is het authentieke dakgebinte zichtbaar, wat een unieke sfeer creëert.
Naast de hoeve staan er twee Héritage gebouwen.
Het eerste gebouw is voorzien van 2 ruime stallen met watertoevoer, een dubbele garage (eventueel om te bouwen tot 2 extra stallen) en een hooizolder. Het tweede gebouw omvat een dubbele garage voor auto's en een extra garage.
Er is een buitenpiste van 20m x 40m aanwezig. Hiernaast is de mogelijkheid om nog 4 extra stallen bij te bouwen. De weides zijn afgemaakt met een kastanje houten omheining en stroomdraad. Het domein is volledig omheind met Bekaert draad en achteraan voorzien van een poort dewelke toegang geeft tot het uitgestrekte natuurgebied, ideaal om met de paarden te gaan buitenrijden.

Bijzonderheden :
-CV op gas, gelijkvloers = vloerverwarming en op verdieping zijn er gietijzeren retro-radiatoren.
-Waterontharder
-Er zijn 2 regenwaterputten van 10.000L
-Er is een boorput voor eigen watervoorziening voor besproeiing en drinkwater
voor de stallen.
-Uitgebreide Alarminstallatie

Adres: waterstraat 357
2970 Schilde
Referentie: IF-2617
Vraagprijs: € 1 950 000
Type: Landhuis
Beschikbaar vanaf: In overleg
Ligging: Landelijk, Aan bosrand
Perceeloppervlakte: 17 000 m²
Type constructie: Traditioneel
Renovatiejaar: 2007
Algemene staat: LuxuryFinish
Slaapkamers: 3
Badkamers: 2
WC: Ja
Woonkamer: Ja
Keuken: Ja
Tuin: Ja
Tuin Kwaliteit: Verzorgd
Garage: 5
Raamwerk: Hardhout;
Verwarming: Aardgas;

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be