Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 5540360

Te koop : Excl villa in Itegem € 799.000

 5  

Hillewaere Heist-op-den-Berg

015/ 69.59.59

Bergstraat 109
2220 HEIST-OP-DEN-BERG
www.hillewaere.be


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website

Villa in neo-classicistische stijl afgewerkt met topmaterialen, met Zuid-georiënteerde tuin op 3.351 m²

Deze prachtige villa is gelegen op een volledig afgesloten terrein met poorten die elektrisch kunnen worden geopend. De zuidelijk georiënteerde tuin met siervijver is aangelegd door een tuinarchitect en tot in de nopjes verzorgd.

De architect van de woning heeft prachtig werk verricht en heeft zich enerzijds geïnspireerd op Franse neo-classicistische landhuizen en anderzijds op Amerikaanse villa's in de Elvis Memphis stijl.

De villa werd gebouwd door een aannemer die er zelf ook steeds in gewoond heeft. Dit is een niet te onderschatten element: immers een aannemer bouwt zijn eigen woning altijd met de meest robuuste materialen met de bedoeling de eeuwigheid te trotseren. De kwaliteit van de gebruikte materialen, de robuustheid van de constructie zelf is moeilijk in woorden te omschrijven - het beste was niet goed genoeg: daardoor steekt de intrinsieke waarde van de woning ver uit boven de venale waarde van het geheel!

Enkele voorbeelden:
- dak in natuurpannen van Luxembourg schalie
- gepolierd arduinen terras
- houten ramen in Franse afzelia
- elektrische rolluiken overal aanwezig
- kasten en binnendeuren in Mercedes lak
- granieten vensterbanken
- koperen afvoerbuizen, niet ingebouwd, wat herstellingen faciliteert
- alle sanitaire toestellen van Villeroy & Boch

Een andere belangrijke troef is het toch wel opmerkelijk lage EPC van 156 kWh/m²/jaar: dit lage EPC is te danken aan de vooruitziende blik van de toenmalige bouwheer/aannemer die 20 jaar vooruit dacht en materialen gebruikte zoals isolerende rotswol en extra isolerende platen.

Indeling GELIJKVLOERS:

Inkomhal
Via de massieve dubbele voordeur betreedt men de inkomhal met natuurstenen bevloering. Het eerste wat opvalt is de aanwezigheid van prachtige houten deurstijlen, de houten balustrade bovenaan in de hal en de trap naar de eerste verdieping. De houten balustrade en de trap naar de eerste verdieping is door een hout-ornamentensnijder voorzien van motieven.

De inkomhal bevat een gastentoilet.

Living
Via de inkomhal komt men in de living. Deze ademt de sfeer in van een Frans neo-classicistisch landhuis: parket in visgraatmotief, de aanwezigheid van een authentiek marmeren schouw uit een Frans kasteel, de zuilen en de uitgesneden plafondstijlen (inderdaad: uitgesneden en niet geplakt !) geven het geheel een statige uitstraling, dit alles echter zonder koud over te komen.

Keuken
De landelijke, statige stijl wordt doorgetrokken naar de keuken. Ook hier heeft het plafond uitgesneden plafondstijlen. De keuken zit vol met natuursteen. De elektrische apparaten zijn alle van het merk Miele. Kosten noch moeite werd er gespaard... De afwasmachine en de ijskast werd recent vervangen.

Berging
Achteraan bevindt zich een berging met handig ingemaakte kasten en een toilet.

Slaapkamer
Via de inkomhal kan men ook naar een gelijkvloerse slaapkamer. Deze slaapkamer is ingericht zoals de living: ook hier visgraatparket, stijlvol weggeborgen verwarmingselementen.

Badkamer
Vanuit de slaapkamer kan men in de gelijkvloerse badkamer. De vloer met dambordmotief, de klassieke badkamermeubelen van Villeroy & Boch etc. benadrukken de landhuissfeer die van de rest van de woning. Kraantjes in goud ! De badkamer bevat o.a. een ruim ligbad, 2 lavabo's en een toilet.

Indeling EERSTE VERDIEPING:
De eerste verdieping bevat 4 slaapkamers die elk uitgeven op de overloop met balustrade. Elke slaapkamer heeft eiken parket.

Een slaapkamer is ingericht als bureelruimte. De andere slaapkamer geeft uit op deze bureelruimte en is ingericht als vergaderruimte. Ook hier zijn de plafonds afgewerkt met uitgesneden plafondstijlen, waarbij elke kamer zijn eigen stijl heeft.

Aan de andere zijde is de slaapkamer ingericht als extra zitruimte.

Tot slot is er de slaapkamer aan de achterzijde, momenteel ingericht als slaapkamer.

Achteraan is er een tweede badkamer met gelijkvloers bad en een douche met massageknoppen. Ook hier materialen van Villeroy & Boch.

KELDER
De kelder wordt benaderd via de inkomhal.

De villa is volledig onderkelderd, wat maakt dat er enorm veel ruimte is ondergronds: zo is er een ruimte met wasmachine, droogkast en een grote opslagruimte voor dranken en dergelijke.

Tevens is een wijnkelder aanwezig met gemetste wijnnissen.

De kelder bevat ook 2 parkeergarages voor 3 voertuigen met poorten die elektisch kunnen worden geopend.

Vg - Wg - Gmo - Gvkr - Gvv
EPC 156 kWh/m²

Adres: Isschotweg 227
2222 Itegem
Referentie: 09/0041
Vraagprijs: € 799 000
Type: Excl villa
Beschikbaar vanaf: Bij akte
Perceeloppervlakte: 3 351 m²
Type constructie: Traditioneel
Bouwjaar: 1997
Gevelbreedte: 19,00 m
Bouwlagen: 3
Algemene staat: LuxuryFinish
Slaapkamers: 5
Badkamers: 2
Tuin: 2 500 m²
Tuin Oriëntatie: Zuid
Tuin Kwaliteit: Fraai aangelegd
Garage: 2 - 3
Parking: 8
Verwarming: CV-ketel, Stookolie;
Isolatie: Volledig geïsoleerd;

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be