Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 5627585

Te koop : Excl villa in Houthalen € 1.195.000

 5  

Hillewaere Mol

014/ 49 05 02

Graaf de Broquevillestraat 35
2400 MOL
www.hillewaere.be


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website

Prachtig gerenoveerde hoeve met 5 slpks en paardenfaciliteiten op perceel van ca. 6000 m²

Prachtige authentieke en volledig gerenoveerde vierkantshoeve met 5 slaapkamers en paardenfaciliteiten in een sfeervolle en landelijke omgeving te midden in 800 Ha natuur van Park Midden Limburg.

De 4 unieke en luxueuze kamers (allen voorzien van apart toilet en inloopdouche) zijn gelegen in een volledig gerenoveerde 19de -eeuwse vierkantshoeve met een rijke geschiedenis. Verder beschikt het B&B-gedeelte nog over een aparte zomerkeuken/ontbijtruimte met aansluitend terras.

Het privé-gedeelte bestaat uit een prachtige woonkamer opgedeeld in een eetgedeelte en zitgedeelte, een open leefkeuken voorzien van alle comfort (inductiekookplaat (Falcon), heteluchtoven, koelkast, diepvriezer, microgolfoven en vaatwasser (allen Electrolux), aparte bureauruimte en masterbedroom met dressing en ensuite ingerichte luxe-badkamer (ligbad, inloopdouche en badkamermeubel met enkele wastafel).

Kelder aanwezig. Hier bevindt zich de wasplaats en de CV-ruimte.

Paardenfaciliteiten aanwezig op het terrein bestaande uit 10 paardenstallen, 3 wasplaatsen, 3 paddocks, een buitenpiste en een graasweide van ca. 3000m². Mogelijkheid tot het bijhuren van ca. 4 Ha weiland, waarvan 1 Ha opgedeeld en afgepaald is tot 5 paddocks.

Uniek object! Topklasse!

Bijzonderheden:
- Renovatiejaar: 2012
- Totaalrenovatie!!! (alles is vernieuwd: dak, isolatie, sanitair, leidingen, septische putten, mazouttank, verwarmingsinstallatie,…)
- Gezellige binnenkoer met zonneterras
- Mogelijkheid tot uitbreiden extra kamers
- privé parkeerplaatsen voor het gebouw
- Automatische toegangspoort en volledig omheind
- aparte ontbijthoek/ zomerkeuken met aanpalend terras
- Aparte aperitiefruimte in de gezellige tuin
- Volledige rust en privacy!
- Uitgestippelde paarden- en fietsroutenetwerk in de buurt
- De hoeve kan uiteraard ook volledig privaat gebruikt worden zonder de B&B-faciliteiten

Vg - Gmo - Gvkr - Gvv - Ng
EPC 181 kWh/m²

Adres: Palingstraat 21
3530 Houthalen
Referentie: 07/0670
Vraagprijs: € 1 195 000
Type: Excl villa
Beschikbaar vanaf: Bij akte
Ligging: Landelijk, Aan bosrand, Gemeente, Bosrijke omgeving
Perceeloppervlakte: 5 977 m²
Perceelbreedte: 90,00 m
Perceeldiepte: 60,00 m
Bebouwde opp.: 320 m²
Type constructie: Traditioneel
Bouwjaar: 1910
Renovatiejaar: 2012
Gevelbreedte: 26,00 m
Algemene staat: LuxuryFinish
Slaapkamers: 5
Badkamers: 5
WC: 6
Woonkamer: 68 m²
Keuken: 15 m²
Tuin: Ja
Tuin Oriëntatie: Zuid-West
Tuin Kwaliteit: Verzorgd
Parking: 8
Kindvriendelijk: Ja
Raamwerk: Hardhout;
Dak: Zadeldak - Volledig vernieuw 2012
Beglazing: Hoogrendementsglas;
Verwarming: CV-ketel, Vloerverw. gedeeltelijk, Stookolie; - Volledig vernieuwde CV-installatie + nieuwe stookolietank in 2012
Isolatie: Volledig geïsoleerd;
Alarm: Ja
Internet: Ja
Kabel: Ja

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be