Vitrine
Ik wil huren
Gebruik huidige locatie
Huidige locatie zoeken...
Huidige locatie
Wijzigen

EstateId: 3538172

Te koop : Appartement in Brasschaat € 449.500

 3  153 m²  

Hillewaere Brasschaat

03/653.31.92

BIV : 501935

Bredabaan 235
2930 Brasschaat
www.hillewaere.be

H&H, uw actieve makelaar! Steeds meer dan 500 kwalitatieve eigendommen in de regio Kempen, Noord-Limburg en Antwerpen. Kantoren te Brasschaat, Oud-Turnhout & Schilde. Residentieel Vastgoed,... meer Nieuwbouw & Verkavelingen, Paardenvastgoed, Investeringen, Commercieel Vastgoed, Industrieel Vastgoed... Verkoop / verhuur / taxaties / aankoopbegeleiding / projectadvies / hypotheken ...


Versturen...

Contacteer kantoor


* verplicht - ** minstens 1 veld waarmee de makelaar u kan contacteren is verplicht

U moet akkoord gaan met het privacy beleid van deze website.

Comfortabel en luxe nieuwbouwappartement van ca 153m2 + 2 terrassen

Domein Berckendael is gelegen in een groene residentiële toplocatie in de wij Vriesdonk te Brasschaat met aan de overzijde het Peerdsbos. In de directe omgeving treft u alle shopping- en recreatiefaciliteiten van het bruisende Brasschaat aan. Deze omvatten onder andere een golf- en tennisclub. Met uitstekende aansluiting op bus, tram en snelwegen reist u snel naar Antwerpen of Breda. De residentiële gebouwen in Berckendael zijn oordeelkundig ingeplant op een privaat domein van 17.000 m² en genieten maximaal van de zon en het groen. De bouwheer creëerde een woonbeleving die perfect tegemoetkomt aan uw levensstijl.

Vanuit de appartementen en vanop de ruime terrassen geniet u het hele jaar door van een onbelemmerd panoramisch uitzicht op de omringende natuur of de aangelegde parktuin met wadi, waardevolle bomen en prachtige rododendron hagen.

Het project werd ontworpen door Veelaert Architecten, die met meer dan 25 jaar professionele ervaring een indrukwekkend palmares kan voorleggen. Door de eenvoudige maar krachtige vormentaal, duurzame materialen en uitgepuurde detaillering kan men spreken van een tijdloos nieuwbouwproject. De appartementen zijn ingedeeld volgens de nieuwste inzichten op het gebied van interieurarchitectuur. Relax- en woongedeelten vloeien organisch in elkaar over. Overal heeft u een gevoel van ruimte en geborgenheid.

Domein Berckendael werd gebaseerd op het Trias Energetica principe, dit wil zeggen: de energievraag beperken, gebruik maken van hernieuwbare energie en zuinig en efficiënt gebruik maken van fossiele energiebronnen. Het uitgangspunt is een globaal energieprestatiecijfer (EP) dat gemiddeld 20 tot 25% lager ligt dan de wettelijke normen!
Dit ruime appartement is instapklaar en beschikt over een grote leefruimte op eiken parketvloer en een aansluitende open keuken van Siematic uitgerust met MIELE apparatuur. Het appartement beschikt over een kleine berging met aansluitingen voor wasmachine en extra ijskast/ diepvriezer. Verder treft u in dit appartement drie slaapkamers op parket aan. De badkamer is voorzien van een ligbad, hedendaagse grote wand- en vloertegels, toilet en lavabo in meubel. De andere twee slaapkamers met zicht op de tuin delen een douchekamer met douche en lavabo in meubel. Er is een separaat gastentoilet aan de inkom voorzien. Door de gunstige oriëntatie geniet u ook in de leefruimte en de keuken van heel de dag van veel lichtinval. In Berckendael kan u bovendien genieten van echte wellness: een fitnessruimte om te sporten, een spa om te relaxen en een clubhouse om bijvoorbeeld uw buren te ontmoeten. Als bewoner van Berckendael kunt u desgewenst gebruik maken van de hulp van een inwonende conciërge en structurele zorg- en comfortdiensten aan huis. Een inpandige parkeer(box) kan separaat worden aangekocht vanaf 27.500 euro.

De appartementen kunnen in overleg met de aannemer worden aangepast aan uw wensen en behoeften. Bezoek vandaag nog het modelappartement en laat u opnieuw verrassen door dit prachtige project.

Bekijk de virtuele 3D-tour van dit eigendom via volgende link: https://my.matterport.com/show/?m=EwUpLUztoMK

Adres: Bredabaan 38 40
2930 Brasschaat
Residentie: A.3.1
Referentie: 01/A.3.1.
Vraagprijs: € 449 500
Type: Appartement
Beschikbaar vanaf: Onmiddellijk
Ligging: Residentieel
Bewoonbare opp.: 153 m²
Type constructie: Traditioneel
Bouwjaar: 2014
Bouwlagen: 1
Op verdieping: 3
Algemene staat: LuxuryFinish
Slaapkamers: 3
Badkamers: 2
WC: 2
Berging: 8 m²
Terras: 40 m²
Tuin: 17 000 m²
Tuin Oriëntatie: Zuid
Tuin Kwaliteit: Fraai aangelegd
Winkel: Ja - op minder dan 500 m
Snelweg: Ja - op 500 m tot 1000 m
Bank: Ja - op 500 m tot 1000 m
Ontspanning: Ja - op minder dan 500 m
Restaurant: Ja - op minder dan 500 m
Raamwerk: Hout;
Dak: Zadeldak
Beglazing: Hoogrendementsglas, Superisolerend;
Verwarming: Condensatieketel, Aardgas;
Isolatie: Volledig geïsoleerd;
Lift: Ja
Internet: Ja
Mech. ventilatie : Ja
Kabel: Ja
Zwembad: Ja

Bereken de notariskosten voor een onroerend goed


tussen € 800,00 en € 1.100,00
tussen en
tussen en

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Abattement bij aankoop in Vlaanderen

Gewoon abattement

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 15.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan van abattement genieten ; een tot woning te verbouwen goed eveneens),
 • Het goed moet gelegen zijn in Vlaanderen,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop ; binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden),
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd, noch van een perceel bouwgrond gelegen in België.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning of van een perceel bouwgrond.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Verhoogd abattement

Indien de aankoop van het onroerend goed die van het gewone abattement kan genieten gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving die met het oog op de financiering wordt genomen om het betreffende goed, wordt bijkomend een abattement toegekend van 10.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10%) of van 20.000 euro (indien de aankoop onderworpen is aan het verlaagd tarief van 5%). Dit bijkomend abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro zodat het verhoogde abattement ofwel 25.000 euro bedraagt ofwel 35.000 euro.

Bovenop de voorwaarden van het gewone abattement (zie hierboven), moet een hypotheek worden gevestigd op het aangekocht goed. De hypothecaire inschrijving moet gebeuren binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop of binnen 5 jaar indien de aankoop een bouwgrond betreft of een gebouw dat op het ogenblik van aankoop nog niet als woning aangewend kan worden.

Het is niet vereist dat alle kopers een hypothecaire inschrijving nemen op het goed.

Bron: www.notaris.be

Bescheiden woning

Mits voldoening aan een aantal voorwaarden, kan men zowel in Vlaanderen als in Wallonië genieten van een verlaagd tarief (klein beschrijf) bij aankoop van een "bescheiden woning". De voorwaarden zijn in de twee gewesten dezelfde, doch het tarief verschilt : 5 % in Vlaanderen, 6 % in Wallonië. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het verlaagd tarief afgeschaft sinds 1/1/03.

Een bescheiden woning is een woning waarvan het maximaal kadastraal inkomen (K.I.) (vóór indexatie) 745 euro bedraagt (indien u geen, 1 of 2 kinderen ten laste hebt). Dit bedrag wordt verhoogd tot 845 euro indien u 3 of 4 kinderen ten laste hebt, 945 euro indien u 5 of 6 kinderen ten laste hebt of 1.045 euro indien u 7 of meer kinderen ten laste hebt.

De koper moet binnen een termijn van 3 jaar na de aankoop zijn inschrijving nemen in het bevolkingsregister op het adres van het gekochte eigendomen en deze inschrijving moet ononderbroken behouden blijven gedurende 3 jaren.

Op het ogenblik van aankoop mag de koper geen andere eigendommen bezitten.

Deze opsomming is slechts een schematische weergave. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be

Abattement bij aankoop in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

Bij de aankoop van een onroerend goed wordt de eerste schijf van 60.000 euro vrijgesteld van registratierechten (= abattement).

Het abattement bedraagt 75.000 euro (en niet 60.000 euro) bij aankoop van een woning die is gelegen in de zone aangeduid door het Gewestelijk Ontwikkelingsplan (GewOP).

Om van het abattement te kunnen genieten, moeten ALLE KOPERS voldoen aan de volgende voorwaarden :

 • Zuivere aankoop (betaling van de prijs in geld, dus bijv. geen ruil ; ook geen uitonverdeeldheidtreding),
 • De koper is een natuurlijke persoon,
 • De aankoop betreft een geheelheid in volle eigendom,
 • De aankoop betreft een tot bewoning aangewend of bestemd onroerend goed (bouwgrond kan NIET van abattement genieten ; de aankoop van een gebouw onder het BTW-stelsel kan enkel van abattement genieten indien het een appartement betreft),
 • Het goed moet gelegen zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,
 • De koper zal zijn hoofdverblijfplaats vestigen in de woning (in principe binnen 2 jaar na datum van registratie van de aankoop. 3 jaar indien de aankoop een appartement in aanbouw of op plan betreft). De koper zal zijn hoofdverblijfplaats moeten behouden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (dus niet noodzakelijk in de nieuw aangekochte woning) gedurende een periode van 5 jaar te rekenen vanaf de vestiging van de hoofdverblijfplaats in de nieuwe woning,
 • Geen enkele verkrijger mag, op de datum van de onderhandse aankoopovereenkomst, voor de geheelheid volle eigenaar zijn van een ander onroerend goed dat geheel of gedeeltelijk tot bewoning is bestemd (een bouwgrond komt niet in aanmerking), noch in België, noch in het buitenland.

Indien er meerdere kopers zijn, mogen deze kopers evenmin reeds gezamenlijk volle eigenaar zijn van de geheelheid van een ander onroerend goed, geheel of gedeeltelijk bestemd tot bewoning.

De hierboven vermelde voorwaarden zijn slechts schematisch weergegeven. Raadpleeg uw notaris om alle wettelijke voorwaarden te kennen en een gedetailleerde berekening van de registratierechten te bekomen.

Bron: www.notaris.be